Prachtig statige woonboerderij met gastenverblijf.

€65.000 Incl. alle kosten, excl. 4% belasting
property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image property image
Object nummer: 2306
Adres: Lápafő, Tolna, Hongarije
Categorie: Zuiden & Balaton
Soort: Woning
Perceel: 3500 m2
Huis: 120 m2
Materiaal: Steen en leem
Kelder: ja
Garage: Ja
Slaapkamers: 4
Badkamers: 2
Prijs: Ft22.750.000 Incl. alle kosten, excl. 4% belasting €65.000 (rate 350 Ft per €)
Property description:

Prachtig gerenoveerde statige woonboerderij met een separaat gastenverblijf op een breed perceel.

Het huis komt u binnen via de veranda. Via een ruime hal heeft u daarna toegang tot de keuken met aansluitend een bijkeuken. Via de keuken komt u in de woonkamer (zomerkamer) met uitzicht op de binnenhof. De hal geeft ook toegang tot de badkamer en ook er is de deur naar het voorhuis en in het voorhuis zijn drie kamers waarvan er een in gebruik is als slaapkamer welke zeer royaal van afmetingen is. De andere kamer is in gebruik als winterkamer en heeft een zeer mooie authentieke gerestaureerde tegelkachel. De derde kamer is in nu in gebruik als atelier/hobbyruimte, maar ook een prima slaapkamer kan zijn.

Aansluitend aan het woonhuis bevindt zich een ruime garage met daarop weer aansluitend een werk/voorraadkamer die toegang geeft naar de zolder via een trap.

Aansluitend aan de garage bevindt zich dan nog een groot gastenverblijf met 5 slaapplaatsen.
Dit gastenhuis (de vroeger stal) is verbouwd tot een mooi 2 verdiepingen gastenverblijf. Beneden ruime woonkamer met open keuken. Verder een slaapkamer, een toilet en een ruime doucheruimte. Via een smeedijzeren trap komt u op de bovenverdieping onder de balken met een ruime overloop die toegang geeft tot een grote slaapkamer.

Al met al is hier netjes en professioneel gerenoveerd met behoud van authentieke elementen. De daken zijn compleet gerestaureerd en de dakpannen zijn vervangen door gebruikte pannen van goede kwaliteit om de woonboerderij zijn rustieke uitstraling te laten behouden.

De woning is origineel gebouwd van leem. Mits goed onderhoud (hier geen probleem) een prima manier om in de zomer de warmte buiten en in de winter binnen te houden. Het gastenverblijf is van een later datum en gebouwd van steen.

Het perceel van 3.500 m2 groot is gedeeltelijk omheind met een mooie binnenhof waar men absolute privacy heeft. Er is een mooi aangelegd terras naast een in goede staat verkerende waterput met elektrische pomp. In de tuin staan mooie oude walnotenbomen en diverse fruitbomen.
Het einde van het perceel komt uit op een zandweg waar men een mooi uitzicht heeft over de wijnbergen van Lapafo en Varong. Van hieruit kan men mooie wandelingen naar aangrenzende dorpen maken.

Aan voorzieningen zijn water en stroom aanwezig. Voor de afwatering is er een aansluiting op de septic tank. Voor de verwarming is er de authentieke tegelkachel in de winterkamer die het hele voorhuis kan verwarmen. In zomerkamer staat een kachel en in keuken een op hout of kolen gestookt fornuis. In het gasthuis ook een hout of kolenkachel. Internet en telefoon aansluiten is mogelijk.

Lápafő is een dorpje met een kleine 200 inwoners. In het dorpje is een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen en u ziet hier midden tussen de grotere plaatsen Igal (10 km), Domobóvár (15 km), Tamási (21 km) en Kaposvár (25 km). Dit geeft u volop keuze waar u wilt gaan shoppen. In Kaposvár en Domobóvár zijn alle grote winkelketens wel te vinden. Ook vindt u hier een gezellig centrum, sportfaciliteiten, een ziekenhuis etc.
Hongarije is bekend vanwege de thermaal baden en in deze hoek zit u dan goed. De baden van Igal en Tamási zijn zeer uitgebreid. Zelfs een dagje Balaton is vanuit Lápafő prima te doen. In de bekende badplaatsen Balatonlelle en Siófok bent u binnen het uur en daartussen natuurlijk ook nog diverse badplaatsen als Balatonszemese en Zamárdi. Keuze genoeg en als u genoeg heeft van de toeristische drukte weer heerlijk terug naar de mooie tuin van uw Hongaars Huis in Lápafő.

De woning koopt u gebruiksklaar. U kunt er zo intrekken. Alle meubilair, koelkast, wasmachine etc. koopt u mee.

Prima woning met veel ruimte voor een (semi) permanent verblijf in Hongarije.

Prijs in Euro.