Onroerend goed Hongarije

Bij het kopen van onroerend goed in Hongarije moet u uiteraard kijken naar het huis en de omgeving (Balaton, Tisza of het Bükk gebergte), maar als u een rendement wilt halen met het huis dan is de omgeving van het Balaton en Hévíz wel het beste. Door de aanwezigheid van de thermaal baden in Hévíz kunt u daar met uw onroerend goed een langer deel van het jaar profiteren van de verhuur in Hongarije. Bij de huizen rond het Balaton is dat misschien 8-10 weken en in de Hévíz (Balaton West) is dat misschien wel 20-30 weken per jaar.

Prijzen van onroerend goed in Hongarije.

Betreffende de prijzen kun je hele bomen opzetten. Bij de koop maakt dit nogal wat verschil met het bedrag wat een Hongaar u eventueel noemt voor zijn onroerend goed. Alle aankoopkosten komen dan nog bij de prijs voor het huis. Iedereen die via Hongaars Huis onroerend aankoopt weet wat hij voor zijn woning gaat betalen. Voor iedereen die koopt via ons heeft de makelaar in Hongarije een heldere calculatie en onze prijzen zijn all-in. Alle kosten welke met de directe aankoop van het onroerend goed zijn hierin opgenomen. Gaat u daarna uw huis verbouwen dan is dat weer een volgende fase.

Uw makelaar

De makelaar in Hongarije geeft u alle service en zorgt er uiteraard voor dat elektriciteit, water en eventueel gas e.d. keurig op uw naam gezet worden. Hij helpt u ook bij het afsluiten van een verzekering en het openen van een bankrekening. Wanneer u wilt kan hij ook zorgen voor iemand die uw huis in de gaten houdt als u er niet bent. Deze (veelal Hongaar) kan dan wellicht ook mooi de tuin verzorgen. Zo is uw onroerend goed in Hongarije in de beste handen.

Uiteraard kost al dit soort dingen geld en veroorzaakt dit een (deel) van de verschillen in de prijzen welke u hier en daar ziet voor onroerend goed.