Emigreren Hongarije

Emigreren naar Hongarije is niet zo ingewikkeld omdat Hongarije ook tot de Europese Unie behoort. Dit maakt het niet al te moeilijk.

De start is bij woonruimte. Als u een woning heeft gekocht dan kunt u naar de regionale immigratiedienst om de aanvraag in te vullen. Hiervoor moet u een koopcontract hebben (adres), geldig uittreksel van het kadaster, wat pasfoto’s een bankpasje en een bewijs dat u verzekerd bent.

Uiteraard komen er nog mee zaken bij kijken als het eventueel sluiten van een Hongaarse ziektekostenverzekering en auto e.d. Ook kunt u als u in Hongarije geregistreerd bent uw AOW, WAO en Pensioen belastingvrij gaan ontvangen. Uitgangspunt hierbij is dat er in Hongarije geen belasting over pensioen wordt betaald en ubelasting betaalt in het land waar u woont. Voor de details kunt u het beste contact opnemen met uw belasting adviseur. Dit is dan wel de hoofdlijn, maar de detailskunnen voor iedereen anders kan zijn.

Bereidt u goed voor en verzamel informatie. Niet alleen over een woning in Hongarije want daar kan de makelaar u alles over vertellen, maar neem ook contact op met de ambassade of het consulaat. Zij weten precies wat u moet regelen.

Voor de Nederlandse emigrant is de website van de rijksoverheid een mooi start punt. Zoek eens bij “wat-moet-ik-regelen-als-ik-ga-emigreren