Emigreren Hongarije

Emigreren naar Hongarije is niet zo ingewikkeld omdat Hongarije ook tot de Europese Unie behoort. Dit maakt het niet al te moeilijk.

De start is bij woonruimte. Als u een woning heeft gekocht dan kunt u naar de regionale immigratiedienst om de aanvraag in te vullen. Hiervoor moet u een koopcontract hebben (adres), geldig uittreksel van het kadaster, wat pasfoto’s een bankpasje en een bewijs dat u verzekerd bent.

Uiteraard komen er nog mee zaken bij kijken als het eventueel sluiten van een Hongaarse ziektekostenverzekering en auto e.d. Ook kunt u als u in Hongarije geregistreerd bent uw AOW, WAO en Pensioen belastingvrij gaan ontvangen,.

Bereidt u goed voor en verzamel informatie. Niet alleen over een woning in Hongarije want daar kan de makelaar u alles over vertellen, maar neem ook contact op met de ambassade of het consulaat. Zij weten precies wat u moet regelen.

Voor de Nederlandse emigrant is de website van de rijksoverheid een mooi start punt. Zoek eens bij “wat-moet-ik-regelen-als-ik-ga-emigreren